Пиронкова очаква квалификанта



02-04-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България в дамския тенис Цветана Пиронкова ще открие сезона на червено срещу квалификантка. Това отреди жребият на турнира в Марбея, Испания, който е с награден фонд 220 000 долара.

Цеци е пета в схемата. В събота са срещите от първия кръг на квалификациите. Сред най-опасните съперници за 23-годишната пловдивчанка от пресявките изглеждат Мария Елена Камерин от Италия, Нурия Ягостера Вивес (Испания), Ивоне Мойзбургер (Австрия) и холандката Михаела Крайчек.

Само за участието си в Марбея Пиронкова ще получи една точка за ранглистата, където е №34 сега, и 1725 долара от наградния фонд. При победа на старта точките стават 30, а парите нарастват до 2950 долара. На осминафиналите националката ни би се изправила срещу победителката в мача между бившата №1 в света Динара Сафина, който получи „уайлд кард”, и Аранча Рус от Холандия.

Водачка в схемата е Виктория Азаренка от Беларус, която играе в събота финал в Маями. На четвъртфинал Пиронкова би играла точно с Азаренка, ако двете се класират за тази фаза, разбира се. Втора поставена е рускинята Светлана Кузнецова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини