БФТ разшири лигата за аматьори



31-03-2011 00:00 | Станко Димов
БФТ продължава проекта си Национална тенис лига за аматьори и ветерани и през 2011 г. И през настоящата година федерацията ще продължи да развива проекта си Национална тенис лига. Тазгодишната верига от състезания за аматьори и ветерани се основава на базата на миналогодишната, но календарът й е значително увеличен.

Състезанието включва 15 турнира в периода април - октомври 2011 г. Те ще се проведат в градовете София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Севлиево, Плевен, Ямбол, Добрич, Хасково, Благоевград, Сливен, Пазарджик.

Лигата обхваща всички мъже и жени - аматьори и ветерани, разделени в следните възрастови групи: мъже: до 35 г., до 45 г., до 55 г., над 55 г. , жени: до 40 г., над 40 г.

Българска федерация тенис е единственият легитимен орган, който има правото да изготви единна национална ранглиста за отделните възрастови групи, припомниха от БФТ. Тя ще бъде актуализирана в края на всеки месец и ще можете да получавате информация за нея на сайта на БФТ www.bgtennis.bg в секцията “Тенис лига”.

Федерацията ще обяви победителите в отделните възрастови групи за шампиони на годината в тази категория на специална церемония. Тяхната награда ще бъде участие в Европейското първенство за ветерани през месец февруари 2012 г. в Австрия, а разноските по пътуването им ще се поемат от БФТ. Победителите в категория до 35 г. ще бъдат наградени с пътуване до Париж през месец ноември по време на турнира от сериите “Мастърс” в зала “Берси”.

Всеки участник получава според класирането си точки от всеки турнир:
победител - 180 т.
финалист - 120 т.
полуфиналист - 80 т.
четвъртфиналист - 60 т.
осминафиналист - 30 т.
1/16-финалист - 10 т.
загубили в първи кръг - 5 т.

При 3 до 7 състезатели във възрастова група за всяка победа се дават 30 т. Участвали, но без победа, получават 5 точки.

Всеки турнир е с награден фонд минимум 900 лв. за всички възрастови групи. Той се разпределя между финалистите във всяка група в размер 2 към 1. Поради големия интерес от следващия месец предвиждаме и турнири по двойки, които ще обявим допълнително.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини