Фиш спря Дел Потро



29-03-2011 00:00 | Станко Димов
Американецът Марди Фиш, №14 в схемата на турнира в Маями, се класира на четвъртфинал. Той преодоля показващия също отлична форма Хуан Мартин дел Потро от Аржентина със 7:5, 7:6(5) след повече от два часа игра.

Южноамериканецът изглеждаше решен да победи и днес във Флорида. Той показа характер, когато сервираше при 4:5 и губеше с 0:40, но успя да измъкне гейма. Стигна се до 6:5 за Фиш и тогава американският тенисист успя да направи важния пробив, който бе равен на сет.

Втората част беше още по-оспорвана и се стигна до тайбрек. В него Марди поведе с 3:0 точки. При 6:3 той стигна до три мачбола, но получи схващане на крака и закуцука. Дел Потро успя да спаси две точки, но при третата, вече на сервис на Фиш, ретурът му излезе в аут и всичко свърши.

Рафаел Надал пък научи най-сетне своя съперник на осминафиналите. Това е Александър Долгополов от Украйна, който спечели при доиграването срещу французина Жо-Вилфред Цонга с 6:7(2), 6:4, 7:5. Двубоят беше спрян заради дъжд в понеделник при 3:2 за украинеца в третия сет. В заключителния 12-и гейм Долгополов направи решителния пробив, след като форхенда на Цонга спря в мрежата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини