Пиронкова срещу Лино в Маями



24-03-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова научи първата си съперница на турнира от категория „премиер” в Маями с награден фонд 4,5 милиона долара. В петък №31 в основната схема Цеци ще играе срещу испанката Лурдес Домингес Лино.

31-годишната Лино се наложи в много равностоен двубой от първия кръг срещу холандската квалификантка Аранча Рус с 6:4, 6:7(7), 6:4. Дребничката испанка е №49 в световната ранглиста, докато пловдивчанката е 34-а в класацията на WTA.

До момента Пиронкова няма загубен гейм срещу тази съперничка. В единствената им среща до момента през 2003 година в квалификациите в София българката се наложи над Лурдес Домингес Лино с 6:0, 3:0 и отказване. Испанката е играла общо четири пъти на „Алианц къп”, включително и миналата година. Тогава тя отстъпи на осминафинал от Петра Мартич (Хърватия) с 2:6, 1:6.

Днес водачката в световната ранглиста и шампионка от Индиън Уелс Каролине Возняцки излиза за първия си двубой в щата Флорида. Датчанката ще срещне местната любимка Бетани Матек-Сандс от Съединените щати.

Матек разби шведката София Арвидсон с 6:1, 6:4 на връх 26-ия си рожден ден. Веднага след успеха тенисистката от Минесота обяви, че ще отиде да разгледа автомобилния овал в Маями.

„Обичам да играя срещу топтенисистки, защото това за мен винаги е голямо предизвикателство. Каролине прави страхотен сезон и връща всичко. Вълнувам се, че ще играя точно срещу нея”, заяви Бетани. Двубоят е трети поред на централния корт.

Японката Кимико Дате-Крум стана най-възрастната тенисистка, записала победа в Маями. Тя надигра Зузана Ондрешкова от Чехия с 6:4, 6:3. Дате е на 40 години и 5 месеца. Предишният рекорд беше на 39-годишната британка Вирджиния Уейд, поставен през 1985-а. Първото участие на азиатката в турнира е било през 1991 година. Следващата съперница на Кимико е №19 в схемата Ана Иванович.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини