Пиронкова №31 в Маями



21-03-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова е поставена под №31 в основната схема на тенис турнира от сериите „премиер задължителен” в Маями, щата Флорида, с награден фонд 4,5 милиона долара.

Всички поставени почиват в първия кръг на състезанието. Така Цеци ще се включи направо в следващия. 23-годишната пловдивчанка очаква в него победителката от двубоя между Лурдес Домингес Лино от Испания и все още неизвестна квалификантка.

Пиронкова е играла срещу Домингес Лино в зората на своята кариера. През септември 2003-а, дни преди да навърши 16 години, Цеци победи иберийката в квалификациите на турнира в София с 6:0, 3:0 и отказване на съперничката. Испанката ще стане на 32 години на 31 март и в момента е №49 в световната ранглиста, където българката е 34-а.

Цветана изтегли идентичен жребий като в Индиън Уелс. Тя отново е в горната част на долната половина на схемата за 96 тенисистки. При успех, в трети кръг българката би трябвало да се изправи срещу петата поставена Франческа Скиавоне. Отново срещу италианката трябваше да играе Пиронкова в Калифорния, ако беше преодоляла Ализе Корне.

Миналата година Цеци премина квалификациите в Маями и стигна до втори кръг на основната схема. Там след равностоен мач първата ни ракета бе спряна от втората тогава поставена в схемата Каролине Возняцки след 6:3, 3:6, 4:6. Така че Цветана има да защитава 80 точки от предищното издание на състезанието във Флорида.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини