Неделчева отпадна от №4 в света



19-03-2011 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева игра равностойно, но отпадна на четвъртфиналите на турнира от сериите „Гран при Голд” в Базел, Швецйраия, с награден фонд 125 000 долара.

Шестата в схемата националка отстъпи на втората поставена и четвърта в световната ранглиста Саина Невал от Индия с 20:22, 17:21 след 38 минути игра. В първата част азиатката поведе с 20:16, но Неделчева успя да отрази и четирите сетпойнта и да вкара гейма в продължение. В него Невал спечели при петата си възможност. Във втория Петя поведе със 7:2 точки, но постепенно бе застигната и загуби.

За участието си в Базел 13-ата в световната ранглиста българка взема 3850 точки за класацията.

В същото време на турнира в Тимишоара, Румъния, от сериите „Интернешънъл” с награден фонтд 5000 евро, български бадминтонисти се класираха на три четвъртфинала. Непоставената националка Димитрия Попстойкова записа две победи на единично и в събота излиза срещу третата в схемата Агнезе Алегрини от Италия.

На смесени двойки Попстойкова и Благовест Кисьов победиха румънците Раду Васиу и Корина Попа с 21:11, 21:14. На четвъртфинала днес българите се изправят срещу гръцкия микс Йоргос Хараламбидис и Анна Холд Йенсен. На двойки мъже Пейо Бойчинов и Красимир Янков са също четвъртфиналисти и излизат срещу унгарците Андраш Немет и Хенрик Тот.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини