Маша печели, Ким се отказа



16-03-2011 00:00 | Станко Димов
Мария Шарапова спечели второто дерби между достигали до номер едно в света сънароднички в Индиън Уелс. Рускинята е вече на четвъртфинал, след като разби 6:2, 6:0 Динара Сафина. Опитващата се да спечели рекордна трета титла от състезанието от категория „Премиер” Ким Клайстерс пък се отказа заради контузия. Световната номер едно Каролине Возняцки загуби сет, но продължава.

Шарапова, №16 в схемата, се справи с възраждащате се московчанка Сафина след един час на корта. Маша игра агресивно и прецизно и завърши с 28 печеливши удари при само 15 непредизвикани грешки. Като цяло тя спечели общо 56 точки срещу само 30 за съперничката.

„Малко се притесних, когато не успях да спечеля първия гейм, въпреки че имах три точки за пробив. След това намерих верния ритъм. Притисках Динара от първата точка и тя бе принудена да се защитава. Това беше много важно за успеха”, коментира Шарапова. Следващата й опонентка е непоставената китайка Пън Шуай, надделяла над 18-ата Надя Петрова с 6:4, 5:7, 6:3.

Втората поставена Клайстерс напусна игрището при 6:3, 1:3 срещу Марион Бартоли от Франция. Белгийката се отказа заради болки в рамото, но след това обясни, че го е направила малко превантивно, с оглед на бъдещите срещи за Fed Cup и сезона на клей.

„Положението не е много тревожно, но бях длъжна да обърна внимание на болката и да не поемам излишни рискове. Можех да взема болкоуспокояващо, но няма гаранция, че нещата нямаше да се влошат. Болеше ме при сервис и когато изпълнявах форхенд. Така че реших да спра”, разказа 27-годишната шампионка от Откритото първенство на Австралия.

Нещастието за един се превърна в щастие за друг. Отказът на Ким запази първото място в ранглистата за Каролине Возняцки. Това стана факт, след като датчанката надигра след обрат №22 Алиса Клейбанова от Русия с 2:6, 6:3, 6:1 в двучасов мач. Следващата съперница на Каро е нейната добра приятелка Виктория Азаренка, която надигра в трилър друга близка на Возняцки – Агниешка Радванска, с 4:6, 6:3, 7:6(3).

Други резултати при жените
10-Шахар Пеер (Изр) – 5-Франческа Скиавоне (Ит) 6:4, 3:6, 7:6(3)
23-Янина Викмайер (Бел) – 25-Доминика Цибулкова (Слвк) 7:5, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини