Цеци срещу Лепченко на Бахамите



16-03-2011 00:00 | Станко Димов
Втората в схемата на турнира на ITF на твърди кортове в столицата на Бахамите Насо (100 000 долара + гостоприемство) Цветана Пиронкова научи съперничката си за осминафиналите. Това е представящата Съединените щати левичарка Варвара Лепченко. Срещата е последна в програмата - след 1:00 часа през нощта в сряда срещу четвъртък.

Цеци победи Андрея Хлавачкова с 6:1, 6:4 във вторник. Лепченко, която е №78 в световната ранглиста, пък се справи с мощната австрийка Ивоне Мойзбургер с категоричното 6:2, 6:2.

33-ата в класацията на WTA Пиронкова е спечелила единствената среща между двете, която обаче е била много отдавна, още когато Лепченко играеше за родния си Узбекистан. На турнира в зала в Линц пловдивчанката се наложи с разгромното 6:1, 5:0 и отказване на Варвара.

Лепченко е на 24 години и е родена в Ташкент. От 2000 година живее в Съединените щати. От 17 септември 2007-а вече се състезава за втората си родина. През тази година стана американска гражданка.

До момента Цветана си е осигурила 20 точки на турнира в Насо. Ако преодолее и съперничката си родена в бившата съветска република, точките вече стават 40. Следващата съперничка на Пиронкова би била победителката от срещата на петата в схемата германка от полски произход Ангелик Кербер и британката Ан Кеотавонг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини