Ким загуби сет, Вера приключи



14-03-2011 00:00 | Станко Димов
Белгийката Ким Клайстерс продължава амбициозната битка да стане първата тенисистка с три титли от турнира в Индиън Уелс с награден фонд 4,5 милиона долара. Втората в схемата надигра трудно Сара Ерани с 6:3, 2:6, 6:4, за да се класира до осминафиналите. Сръбско дерби ще има на тази фаза между бившите номер едно в света Янкович и Иванович. Третата поставена Вера Звонарьова обаче отпадна.

Клайстерс, която спечели в щата Калифорния през 2003 и 2005 година, не показа добра форма. Тя направи 13 двойни грешки, но показа здрави нерви в края на мача и успя да се наложи над италианката.

„Играх срещу съперничка с отлична техника и успях да спечеля без да съм дори близо до най-доброто, което мога. В края на деня това е позитивното нещо за мен. Загубих концентрация за известно време и позволих на Сара да играе своята игра и да пласира мощни форхенди. Понякога дори предпочитам да имам такива трудни срещи, за да коригирам някои неща”, призна Клайстерс. На осминафинал шампионката от Откритото първенство на Австралия среща Марион Бартоли, която спря Андреа Петкович с 6:4, 6:2.

Най-силните сръбски тенисистки си осигуриха двубой помежду си. Победителката от 2010 година в Индиън Уелс Йелена Янкович и номер шест в схемата надигра №32 Юлия Гьоргес от Германия с 6:2, 6:4. Ана Иванович (№19) пък отнесе чехкинята Барбора Захлавова Стрицова с 6:2, 6:2.

Иванович води срещу Янкович с 6-3 победи. Йелена обаче спечели последните две срещи помежду им. Двете белградчанки, достигали до номер едно в света, не хранят особено топли чувства една към друга.

„Ние сме играли толкова много пъти една срещу друга. За мен това е просто следващия мач. Тя е труден опонент, но аз се надявам да продължа да играя моя тенис. Концентрирам се само върху своята игра и не мисля за човека от другата страна на мрежата. Надявам се да покажа най-доброто, което мога и да се забавлявам. Ще видим какво ще се случи”, коментира хладно Янкович.

Словачката Доминика Цибулкова поднесе изненадата в последния мач от програмата. Миньончето от Братислава надигра Вера Звонарьова след пълен обрат с 4:6, 7:6(4), 6:4 след повече от три часа игра. В решителната част Цибулкова дръпна с два пробива и при 5:2 сервираше за мача. Третата в света рускиня спаси два мачбола и върна единия брейк. При 5:4 Доминика отново стигна до два мачбола и реализира втората си възможност.

Други резултати от ІІІ кръг при жените
5-Франческа Скиавоне (Ит) – Ализе Корне (Фр) 6:2, 6:3
10-Шахар Пеер (Изр) – 17-Анастасия Павлюченкова (Рус) 2:6, 6:3, 7:5
23-Янина Викмайер (Бел) – 14-Кая Канепи (Ест) 3:6, 6:4, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини