Пиронкова отпадна от Корне



12-03-2011 00:00 | Станко Димов
Поставената под №30 в схемата на турнира в Индиън Уелс Цветана Пиронкова загуби още в първата си среща. Най-силната българска тенисистка отстъпи на квалификантката от Франция Ализе Корне с 5:7, 6:3, 2:6 след два часа и 40 минути игра в мача от втория кръг на състезанието в пустинята на Калифорния, което е с награден фонд 4,5 милиона долара.

Цеци спечели жребия и избра да сервира. Тя поведе с 40:15, но беше пробита от 21-годишната французойка. След това Корне успя и да затвърди. Пиронкова спечели второто си подаване и откри сметката си в мача за 1:2. В петия гейм обаче пловдивчанката губеше с 0:40 на свой сервис, изравни, но при четвъртата точка за пробив капитулира. Тутакси обаче първата ни ракета върна единия брейк и резултатът стана 2:4. Цветана продължи възходящето си представяне и изравни при 4:4. За съжаление тенисистката от Ница проби за трети път и след това сервираше за сета. Но допусна две двойни глешки и Пиронкова отново върна брейка. Последва пробив на нула и Ализе Корне отново застана на линията за начален удар, за да приключи частта. Французойката стигна до сетбол и го реализира след продължително разиграване, за да спечели първата част след един час игра.

Корне започна с пробив и втория сет, но Цеци го върна по познатия сценарий. След като в два поредни сервис гейма на полуфиналистката „Алианц къп” през 2010 г. Пиронкова имаше по две точки за пробив, но не успя да ги реализира, в осмия тя направи брейк. 23-годишната пловдивчанка поведе с 5:3 и сервираше за изравняване на частите, като го направи на 15.

В третия сет Цветана постигна първа пробив за 2:1. Веднага след това Корне направи рибрейк. А после французойката нанесе и втори удар за 4:2 гейма. В осмата игра Пиронкова направи двойна грешка, която донесе два мачбола на нейната съперничка. Корне осъществи още първия.

Българката завърши срещата с пет двойни грешки и без ас, докато Ализе Корне направи куриозните 12 двойни и три точки директно от начален удар. Цветана постигна 51 процента вкаран първи сервис в мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини