Григор отпадна на старта



09-03-2011 00:00 | Станко Димов
Сензационно водачът в схемата на чалънджъра в зала в столицата на Босна и Херцеговина Сараево Григор Димитров отпадна още в първия кръг. Изглеждащият неотпочинал българин отстъпи на №133 в света Карол Бек от Словакия с 6:7(3), 4:6 след час и половина игра.

Словакът избра да сервира и взе подаването си за 1:0. След това Бек стигна до точка за пробив. Димитров я неутрализира с излизане на мрежата, а после наниза и два аса, за да изравни геймовете. Всеки печелеше убедително подаванията си в спортен център „Скендерия”. В десетия гейм 28-годишнит словак стигна до сетпойнт след две двойни грешки на българина. Гришо, който е най-младият тенисист в Топ 100, обаче го спаси и взе подаването си за 5:5. После се стигна до тайбрек. Хасковлията допусна минипробив за 1:2 точки, а смяната на полетата дойде при 2:4. Карол Бек стигна до 6:3 и реализира още първата си възможност, за да затвори частта след 51 минути игра.

За съжаление Григор допусна пробив в началото на втората част за 1:2 гейма. В шестия първата ни ракета стигна до първата си точка за пробив, но словакът се спаси с мощен сервис. В седмия гейм Димитров бе пробит на нула. След това Бек сервираше за победа в двубоя. Българинът не се предаде и върна единия брейк, за да намали на 3:5. После взе подаването си. 133-ият в света словак отново сервираше за мача. Гришо има за какво да съжалява в заключителния гейм. На два пъти той стигна до точки за връщане и на втория пробив, но ги пропиля. След това Карол Бек се добра до мачпойнт и го реализира след топка в аут на национала ни.

За участието си в Сараево Григор не взема точки за световната ранглиста, където е №71, но взе чек за 310 евро от наградния фонд на турнира, който е 30 000 евро.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини