Виктория Томова загуби финала



05-03-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата европейска шампионка до 14 години Виктория Томова отстъпи на финала на тенис турнира за девойки на червени кортове в уругвайската столица Монтевидео, който е от втора категория.

В двубоя за титлата петата поставена българка загуби от третата Монсерат Гонсалес (Парагвай) след 6:4, 4:6, 2:6 след повече от два часа игра. До финала 16-годишната Вики не беше загубила нито един сет.

Класирането на Томова ще й позволи да се изкачи по-нагоре от 53-ото място, което заема в момента в класацията и дори да постигне нов личен рекорд. Върховото постижение на софиянката е №52 в комбинираната ранглиста на девойките, което записа на 10 януари тази година. Така на практика българката си осигурява място в основната схема на девическия Roland Garros в края на май.

За възпитаничката на треньора Михаил Кънев и клиентка на мениджърската агенция IMG това бе пети финал в турнир за девойки. Тя е спечелила титли в Унгария през 2009 година и миналата в Египет.

Следващата седмица Виктория Томова ще играе в парагвайската столица Асунсион. Този турнир е също на клей, но е от по-високата първа категория. И в него българката ще бъде сред първите осем поставени.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини