Енен унищожи Дементиева в изумителен мач (+видео)



Енен унищожи Дементиева в изумителен мач (+видео)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
20-01-2010 13:14 | Станко Димов

В брутален като качество мач Жюстин Енен и Елена Дементиева направиха спектакълът на III ден от Australian Open. Все пак белгийката надделя след 7:5, 7:6 и изхвърли най-високо поставената тенисистка до момента.

И двата сета бяха изключително равностойни и всяка една от двете имаха възможност да ги спечелят. През първата част Енен записа двойно повече печеливши удари и в крайна сметка изкопчи успех със 7:5.

Втората част макар и невероятно, но бе дори по-качествена. Жюстин вкара смешните 35% първи сервис, но въпреки това успя да доминира. Като цяло сервисът нямаше никакво значение в този мач и всяка точка се извоюваше с невероятни усилия. Двете си размениха куп пробиви, при 5:4 Енен дори пропусна мачбол и логично всичко трябваше да се реши в тайбрек.

 

В него битката бе на ниво, а Дементиева пропусна сетбол при 6:5. След невероятно разиграване с поредни бекхенди по диагонала, Енен спаси тази точка и след това реализира втория си мачбол - 7:6.

"Това беше страхотна битка. Тежко ми беше да приключа мача. Имах чувството, че може и да се проваля точно в края. Мога да извлека само позитиви от случилото се. Отново живея с магията на тениса, радвам се че се върнах. Жребият бе много труден, но аз дадох най-доброто от мен и спечелих."


Следващата съперничка за Жюстин е Алиса Клейбанова от Русия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини