Огнян Илиев: В Минск сме за 3 победи



02-03-2011 00:00 | Станко Димов
Капитанът на България за Davis Cup Огнян Илиев показа добро самочувствие на пресконференцията в Минск преди двубоя от втора група на Евро-африканската зона на турнира срещу Беларус, който започва в петък.

„По-добре домакините да ни подценяват, защото могат да съжаляват. Не отричам, че шансовете ни са малки, но ние имаме своя тактика. Във всеки случай ще се опитаме да спечелим три победи тук. За съжаление лидерът на отбора Григор Димитров не дойде в Беларус. Тодор Енев е втора ракета на отбора ни. Той е много опитен, с богата спортна кариера. Димитър Кутровски и Димитър Кузманов са дебютанти, които са млади български таланти. Валентин Димов също е млад тенисист. Благодаря на беларуската федерация за вниманието. Вече пробвахме кортовете и проведохме тренировка на тях”, заяви Илиев пред медиите в Минск.

Капитанът на домакините Александър Швец призна, че без Димитров шансовете на неговия състав се увеличават. Той смята да разчита на двойката Макс Мирни и Уладзимир Игнатик.

„Момчетата пристигнаха в добра форма. Сергей Бетов се върна от Турция, Игнатик игра в Германия. Александър Бури за последно участва в Загреб, а Мирни започна отлично сезона при двойките. Всички искат да се представят на високо ниво. Мисля, че можем да победим България. Ще играме пред родна публика и се надявам момчетата да покажат най-добрия си тенис. Но не бива да подценяваме съперника, защото това може да ни вгорчи живота. Приемама всеки съперник насеризно, българите са добри играчи и всеки мач ще бъде важен. Целта ни този сезон е да се завърнем в първа група на Евро-африканската зона”, обяви Швец.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини