Диа Евтимова взе титлата в Анталия



27-02-2011 00:00 | Станко Димов
Третата ракета на България в женския тенис Диа Евтимова успя да спечели титлата от турнира на червени кортове в Анталия, Турция, който е с награден фонд 10 000 долара.

На финала водачката в схемата надигра французойката Марион Го с 6:3, 6:4 за около час и половина. Така 23-годишната хасковлийка взе четвърти трофей в кариерата си.

Доволна съм от играта си през цялата седмица. Мога да кажа, че започвам сезона по-подготвена от когато и да е било. Ще играя още турнири в Турция, за да се готвя за сезона на клей, който ми е приоритет”, заяви специално за racketi.com от Анталия Диа.

Преди това Евтимова имаше титли на десетохилядниците В Хасково и Палич (Сърбия) през 2006 година и в Сандански през 2009-а, когато надигра в изцяло български финал Таня Германлиева с 6:3, 6:0. Диа има общо 13 финала до момента.

За купата в Турция българката взема и 12 точки за световната ранглиста, където е №246 в момента. Точките ще бъдат добавени към актива на Евтимова в класацията от 7 март.

Следващата седмица игралата в квалификациите на US Open тенисистка отново ще участва в Анталия на турнир със същия награден фонд. Този път Диа ще бъде втора поставена. Директно в схемата влиза и Мартина Гледачева.

До втори кръг на квалификациите достигнаха Десислава Младенова, Надежда Василева, Хюлия и Лютфия Велиеви. На старта отпадна Мария Миланова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини