Возняцки взе 12 гейма подред



24-02-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Каролине Возняцисе класира на полуфиналите на тенис турнира в катарската столица Доха, след като спечели 12 поредни гейма. Датчанката надигра Флавия Пенета с 6:2, 6:0 за един час и 22 минути и огорчи италианката в навечерието на утрешния й рожден ден.

Скандинавката от полски произход събра погледите още преди да е започнал мача. Тя се появи на загрявката с фланелка на Стивън Джерард от футболния Ливърпул. Това може би предизвика симпатии сред феновете на някога славния английски отбор, но за останалите беше проява на недобър вкус. Пенета проби в първия гейм. Каро успя да върне пробива за 2:2 при петата си възможност, в игра, продължила 13 минути. Успехът окрили световната номер едно и тя спечели оставащите геймове до края на сета с агресивна игра и с високо самочувствие. Частта продължи 49 минути.

Втората също премина под диктата на Возняцки. Тя проби за четвърти пореден път за 2:0 и напълно обезкуражи италианката, която на 25 февруари отбелязва 29-ия си рожден ден. Пенета загуби и следващото си подаване след 13 минути игра в него и при 0:4 вече имаше негативна серия от десет поредни гейма. Каролине приключи мача при втората си възможност.

Следващата съперница на Возняцки е Марион Бартоли. Французойката спря похода на Пън Шуай от Китай, като я победи с 6:2, 6:2. Датчанката води с 3-2 срещу бившата финалискта от Wimbledon, но е загубила последните две срещи. За последно Бартоли спечели в Синсинати миналото лято с 6:4, 6:1.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини