Шеста победа за Возняцки



23-02-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Каролине Возняцки се класира с лекота на четвъртфиналите на тенис турнира в Доха, Катар, и така записа шеста поредна победа. Датчанката надигра №22 в ранглистата Надя Петрова от Русия с 6:3, 6:2 за един час и 15 минути игра.

Каро започна агресивно и със самочувствие и заслужено стигна до пробив при 4:2 гейма. След това в осмия гейм скандинавката от полски произход стигна до две точки за спечелване на сета, но Петрова успя да се защити. В следващия обаче Возняцки спечели подаването си на нула и затвори частта за 31 минути игра.

Датчанката започна втората част с пробив на нула, но рускинята веднага го върна. В петия гейм московчанката допусна няколко непредизвикани грешки и водачката в схемата отново направи брейк на нула, за да поведе с 3:2. В седмия гейм Надя Петрова отрази четири брейкбола, но при петия изпрати топката в мрежата при излизането си. Каролине поведе с 5:2 и сервираше за спечелване на двубоя. Тя поведе с 40:0 и реализира още първия мачбол.

Возняцки допусна само осем непредизвикани грешки при седем печеливши удари, докато шампионката от Доха през 2006 година допусна 36 грешки при 19 уинъра. Следващата съперница на Каро е Флавия Пенета. Италианката направи обрат срещу чешката левичарка Луцие Шафаржова и надделя с 4:6, 6:3, 6:4.

„Обичам да играя тук. Бях през ноември и играх финал. Публиката е много мила с мен. Бях спокойна, успях да сервирам добре и да се справя с подаването на Надя, така че съм доволна”, коментира Каролине.

Втората в схемата Вера Звонарьова записа убедителна победа. Рускинята разгроми Доминика Цибулкова от Словакия с 6:1, 6:2. Цибулкова направи 35 непредизвикани грешки. Следващата съперница на московчанката е отново словачка - Даниела Хантухова.

Третата и четвъртата в Катар отпаднаха още в първите си срещи на осминафиналите. Франческа Скиавоне, №3 в схемата, загуби от китайската квалификантка и 38-а в света Пън Шуай с 5:7, 3:6 за малко повече от час. Италианката продължи неуспешната си серия след Мелбърн. 30-годишната Франка загуби първата част след двойна грешка в 12-ия гейм. Във втората пет години по-младата от нея тенисистка от Хунан след разменени брейкове удари за 5:3 и след това убедително спечели срещата.

Четвъртата в схемата финалистка от Australian Open На Ли от Китай пък бе просто пометена от „щастливата губеща” Клара Закопалова (Чехия) с 6:2, 6:1 след точно 60 минути на корта.

Други резултати от Доха
Марион Бартоли (Фр) – 8-Шахар Пеер (Изр) 6:1, 6:0
5-Йелена Янкович (Срб) – Саня Мирза (Инд) 6:0, 6:1
Даниела Хантухова (Слвк) – Вера Душевина (Рус) 4:6, 6:2, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини