Официално: Надал е в отбора



17-02-2011 00:00 | Станко Димов
Капитанът на отбора на Испания за Davis Cup Алберт Коста официално потвърди, че световният номер едно в мъжкия тенис Рафаел Надал ще играе срещу Белгия. Двубоят от първия кръг на Световната група на турнира е от 4 до 6 март в зала „Спирудом” в град Шарлероа.

„След леката травма, която получи в Австралия, Рафа вече е напълно възстановен и започна активни тренировки. Надявам се на лагера да е вече в перфектна форма. Самият факт, че №1 в тениса и най-добър спортист на планетата е в нашия състав, ни дава допълнителна увереност за предстоящия двубой”, коментира Коста, цитиран от Reuters.

Освен Надал в тима на Испания е заявен Давид Ферер, срещу когото имено в Мелбърн получи разтежението левичарят от Манакор. Любопитен детайл е, че Ферер е единственият играещ с дясна ръка в отбора. Останалите повикани са Фернандо Вердаско и Фелисиано Лопес.

Иберийците водят с 2-1 успеха на Белгия. Победата на домакините в двубоя е била перз 1956 година. Последният мач беше през 2003 година в Севиля, когато Испания спечели с 5-0. В тази среща настоящият капитан Алберт Коста игра на двойки с Алекс Кореча и записа победа в петсетов мач срещу Оливие Рокю и Кристоф Влиген.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини