Една победа и Возняцки пак ще е №1



17-02-2011 00:00 | Станко Димов
Първата поставена на тенис турнира в Дубай (ОАЕ) с награден фонд 2, 050 000 долара Каролине Возняцки се класира на четвъртфиналите за първи път в кариерата си. Датчанката разгроми квалификантката Аюми Морита от Япония с 6:1, 6:0 за 52 минути игра. Така скандинавката от полски произход се нуждае от само още една победа, за да се върне начело на световната ранглиста, откъдето бе изместена в понеделник от Ким Клайстерс.

Каро започна безкомпромисно и проби за 2:0 гейма. В следващия гейм азиатката стигна до точка за връщането му, но датчанката се защити и после затвърди. Сърцатата Морита, която елиминира Квитова в първия сет, допусна втори брейк. Тя взе единствения си гейм в мача за 1:5. После обаче Возняцки взе подаването си на нула, а с това и частта за 27 минути игра.

Водачката в схемата започна с пробив на нула и втория сет. Тя продължи със същото темпо до края на частта. Японката направи две феноменални къси топки, но като цяло допусна прекалено много непредизвикани грешки, за да може да постигне нещо повече в мача. В шестия гейм Каролине сервира пак на нула, за да спечели двубоя.

Деветата поставена Шахар Пеер е последното препятствие между Возняцки и първото място в световната ранглиста. Двете са играли пет пъти като датчанката има четири успеха. Но единствената победа на израелката бе точно тук през 2010 година – 6:2, 7:5.

В друг двубой Флавия Пенета от Италия отстрани финалистката от миналата година Виктория Азаренка от Беларус след 6:3, 6:7(2), 6:4. В странната среща 28-годишната тенисистка от Бриндизи изоставаше с 1:4 във втората част, но се възползва от спад в играта на Вика, за да направи обрат и да спечели двубоя.

Следващата съперница на 18-ата в световната ранглиста Пенета ще бъде рускинята Алиса Клейбанова , която изхвърли от схемата втората поставена своя сънародничка Вера Звонарьова.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини