Клайстерс се върна на върха



11-02-2011 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата на турнира в зала в Париж Ким Клайстерс се класира на полуфинал и така оглави отново световната ранглиста. Тя разгроми Йелена Докич от Австралия с 6:3, 6:0 за само 51 минути след безкомпромисна и стабилна игра.

Началото беше кошмарно за белгийката. Докич поведе с 3:0 с пробив във втория гейм. Ким се отърси от напрежението и направи пълен обрат. Тя подобри значително сервиса си и взе следващите шест гейма, а с това и сета за 28 минути игра. Родената в Осиек Йелена помогна с каквото можа, като направи за пет сервис гейма осем двойни грешки.

Във втория нищо не се промени. 27-годишната тенисистка от Брее продължи да мачка и след още шест и общо 12 поредни гейма Клайстерс затвори мача в своя полза.

На кратка церемония на корта съдиректорката на турнира в Париж и самата тя бивша номер едно връчи кристална купа на белгийката за постижението й. За четвърти път в кариерата си Клайстерс застава начело на класацията при жените, но за първи след завръщането си на корта през 2009 година.

Ким ще измести на 14 февруари от първото място Каролине Возняцки. Тя стана двадесетата тенисистка, оглавила ранглистата на 11 октомври 2010-а след успех на турнира в Токио.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини