Сестри Уилямс играят за САЩ през април



10-02-2011 00:00 | Станко Димов
Сестрите Винъс и Серина Уилямс трябва да играят за отбора на Съединените щати в плейофа за оставане в Световната група на Fed Cup през април. Само така те могат да си осигурят участие на Олимпиадата в Лондон през 2012 година.

Според правилника на ITF тенисистите трябва да са в състава на своята страна в поне две срещи през различни години в олимпийския цикъл, за да имат право да участват на Игрите. За да се класираш не е необходима да си играл в два двубоя. Такъв беше случаят с Мария Шарапова, която на финала на турнира през 2007 година беше в тима на „сборная”, без да излезе на корта, а през февруари следващата година игра срещу Израел и така бе допусната до Игрите в Пекин.

Винъс и Серина не са играли за САЩ от 2007 година, а обявиха, че планират да участват в Лондон догодина. За тази цел те трябва да се появят на плейофа в Германия на 16 и 17 април. След това Уилямсови трябва да са в състава на американките и през 2012 година, за да добият право да участват на Олимпиадата догодина.

Сестри Уилямс са двукратни олимпийски златни медалистки на двойки. Те спечелиха турнирите в Сидни през 2000 година и в Пекин през 2008 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини