Вожняцки показа кой е номер 1



26-10-2010 20:01 | Станко Димов

Датчанката Каролинe Вожняцки показа на всички защо е номер 1 в ранглистата на WTA. В първия си мач от заключителния турнир в Доха, русото миньонче прегази Елена Дементиева с 6-1, 6-1 и направи сериозна крачка към класиране на полуфинал в турнира.

 

Двете се изправиха в първа среща от "кестенявата" група, а "зрелището" на корта продължи точно 53 минути. Вожняцки записа трета поредна победа над Дементиева, след като по-рано през сезона я победи и на турнирите в Ню Хейвън и Токио. Статистиката от днешната среща е категорична - 53:25 спечелени точки за Вожняцки.

 

"Радвам се, че спечелих мача бързо. Елена е добър състезател, тя редовно ме затруднява, а последния  път ми взе и сет. Стосър? Тя е страхотна. Има много силен сервис. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си, пък каквото се получи. Благодаря на публиката, която днес бе страхотна", каза след мача щастливата победителка.

 

Утре Каролине ще се изправи срещу Саманта Стосър (Австралия) и при победа на практика ще си гарантира място на полуфинал в Доха, както и запазването на първото място в света поне до началото на следващия сезон.

 

Втората среща от тази група е между Франческа Скиавоне и Сам Стосър.
По-рано през деня, само че в двубой от "бялата" група, световната номер 2 Вера Звонарьова надви категорично с 6-3, 6-0 Йелена Янкович.

 

Коя тенисистка ще спечели WTA Championships в Доха?

Фото: Imago

 
 



Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини