Каро и Ноле първи на четвъртфинал



23-01-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Каролине Возняцки и третият в схемата при мъжете на Откритото първенство на Австралия по тенис Новак Джокович първи си осигуриха място на четвъртфиналите на турнира от Големия шлем.

Датчанката се наложи над изненадата Анастасия Севастова от Латвия с 6:3, 6:4 след един час и 20 минути игра. Така Каро стигна за първи път до етапа на последните осем в Мелбърн при четвъртото си участие. Возняцки започна зле мача и след двойна грешка Севастова направи пробив. При 1:3 водачката в схемата се мобилизира и спечели следващите пет гейма, а с това и сета.

Във втория латвийката допусна пробив, но успя да го върне за 4:4. Обаче последва нов брейк за скандинавката от полски произход, след което тя приключи и двубоя с форхенд по диагонала.

Така Каролине Возняцки се класира на четвъртфиналите без да загуби и сет. Там нейна съперница ще бъде Франческа Скиавоне.

„Ако трябва да бъда честна, въобще не ме интересува коя е фаворитката. Мисля че това ще бъде тази тенисистка, която ще спечели турнира. Имам предвид, че можеш да играеш страхотно, но да загубиш. Така че понякога е нужно просто да се продължиш, въпреки че не си перфектна. Момчета, ваше право е да определята коя е фаворитката в турнира. За мен няма значение”, заяде се пак с медиите Каро след мача, когато я попитаха дали се чувства най-добрата.

В друг двубой от деня деветата поставена Ли На от Китай се справи с №8 в схемата Виктория Азаренка от Беларус с 6:3, 6:3. Мачът продължи час и половина, като полуфиналистката от миналата година Ли успя да се справи с шумната Вика убедително.

При мъжете в първия мач от неделната програма шампионът от 2008 година на Australian Open Новак Джокович се разправи с 14-ия поставен Николас Алмагро от Испания с 6:3, 6:4, 6:0 за по-малко от два часа, прекарани под палещото слънце и 30-градусовата жега на „Хайсенс Арина”. Сърбинът доминираше с мощни удари от крайната линия и даде на своя съперник само три възможности за пробив в целия мач.

Ноле приключи срещата с 31 печеливши удара, от тях 12 аса, и 17 непредизвикани грешки, от тях четири двойни. За Алмагро показателите бяха 15 уинъра и 35 грешки, което обяснява в голяма степен и крайния резултат.


Следващият съперник на Джокович е шестият поставен Томаш Бердих. Чехът разгроми №9 в схемата Фернандо Вердаско от Испания с 6:4, 6:2, 6:3 за два часа игра. Бердих направи само осем непредизвикани грешки в срещата при 32 уинъра, от които 11 аса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини