Белгия заменя Сърбия, играе финал със САЩ



07-01-2011 00:00 | Станко Димов
Отборът на Белгия замени състава на Сърбия за финала на турнира за смесени тимове „Хопман къп” в Пърт, Австралия. Причината е травма в коремен мускул на Ана Иванович, която не й позволява да излезе в двубоя за титлата в събота. Така белгийците в състав Жюстин Енен и Рубен Бемелманс ще играят срещу Съединените щати.

Странният регламент на изкуствено създаденото състезание разрешава на втория в групата да замени първия при травма. В същото време в групата Ярослава Шведова се контузи (точно в мач срещу Иванович) и беше заменена със Сесил Каратанчева за следващите два мача. Но по неизвестни причини не може Йелена Янкович или намиращата се вече в Австралия Бояна Йовановски да замени Ана за финала.

„Иванович се оттегли от участие, заради контузията, получена срещу Енен. Тя е преминала на преглед със скенер и е ясно, че няма да може да участва във финала. Вчера е била добре след болката, но тази сутрин болката е била силна. Това е голямо разочарование за Ана и Новак”, коментира директорът на турнира Пол Макнейми.

Съединените щати са втория финалист, след като поведоха с 1-0 серщу аутсайдера Великобритания. На янките им трябваше един успех, за да са недостижими за Франция и Италия и на теория. Бетани Матек надигра Лаура Робсън с 6:4, 6:2 и донесе радостта на американците. Тимът на САЩ е ней-успешният в турнира. Той има пет титли в девет финала преди утрешния двубой.

Франческа Скиавоне получи контузия в бедрото и се отказа при 4:4 срещу Кристина Младенович в двубоя Италия – Франция. Така наследниците на галите спечелиха мача с 3-0.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини