Сърбия наказа и Австралия



04-01-2011 00:00 | Станко Димов
Отборът на Сърбия защитава реномето си на първи по рейтинг на турнира за смесени тенис тимове „Хопман къп” в Пърт, Австралия. Западните ни съседи победиха и домакините с 3-0 в двубой от втория кръг на група „А” на състезанието.

В първия сингъл Ана Иванович се справи с Алиша Молик с 6:4, 6:0 за малко повече от час игра пред 8564 зрители на трибуните. Австралийката, която е едва №129 в света, проби за 4:3 гейма и изглеждаше в добра позиция за спечелването на сета. Бившата номер едно от Белград обаче реагира тутакси и върна брейка. После тя направи още един, за да затвори частта. Иванович продължи серията си и след девет поредни спечелени гейма взе и мача.

„Мисля, че показахме тенис от висока класа днес, а е едва началото на сезона. Аз съм доволна, че успях да измъкна първия сет. Беше много важно да върна пробива за 4:4 и се радвам, че можах да го направя. Малко се уплаших втория сет, когато усетих остра болка в коляното. Повиках физиотерапевт на корта и той ме успокои, че няма нищо страшно”, разказа Ана.

Във втората среща Новак Джокович не даде почти никакви възможности на местния идол Лейтън Хюит и го победи с 6:2, 6:4.

При протоколния двубой на смесени двойки Ноле и Ана се наложиха над Хюит и Молик с 6:7, 7:5, 10:6.

В последния кръг Сърбия играе срещу Белгия, а Австралия с Казахстан. С две победи и 6-0 съотношение от изиграните мачове Джокович и Иванович изглеждат непоклатими от първото място, даващо класиране за финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини