Хюит готов за мача с Ноле на "Хопман къп"



29-12-2010 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в света Лейтън Хюит обяви, че гледа на предстоящите двубои за „Хопман къп” като на подготовка за Откритото първенство на Австралия.

Намиращият се сега на 54-о място в ранглистата тенисист и Алиша Молик ще защитават честта на домакините на турнира за смесени отбори, който започва на 1 януари 2011 година в град Пърт. Имено Австралия открива турнира с двубой срещу Белгия. За европейците ще играят Жюстин Енен и Рубен Бемелманс. Останалите отбори в група „А” са Сърбия и Казахстан.

Хюит обаче вече очаква двубоя срещу водачите от Сърбия. Те ще бъдат представени от Новак Джокович и Ана Иванович. „Обичам да играя в „Хопман къп”. Очаквам с нетърпение моята среща с Новак. Тя ще бъде показателна за готовността ми за Мелбърн. Ще бъде труден двубой, защото той е един от най-добрите тенисисти в света”, коментира бащата на три деца пред официалния сайт на турнира.

Лейтън се надява да няма повече проблеми с контузии и заяви, че се чувства напълно здрав и тренира с настроение и хъс. 29-годишната звезда от Аделаида заяви още, че се радва, че ще играе точно с Молик, защото двамата са израснали заедно и са добри приятели. През 2010 година Хюит игра заедно със Саманта Стоусър, но претърпяха две загуби.

В група „Б” на турнира водач е отборът на Великобритания в състав Анди Мъри и Лора Робсън. Останалите тимове тук са Италия (Стараче и Скиавове), Франция (Маю и Младенович) и Съединените щати (Иснър и Матек).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини