Налбандян иска да кара в „Дакар”



25-12-2010 00:00 | Станко Димов
Аржентинският тенисист Давид Налбандян призна, че мечтае за участие в рали маратона „Дакар”. Както е известно, въпреки че носи името на сенегалската столица, от 2009 година автомобилното състезание се провежда на територията на Аржентина и Чили.

„Ако и следващите години ралито се провежда в родината ви, на всяка цена ще се опитам да се запиша и да карам на „Дакар”. Обожавам това състезание. Мои приятели, които са участвали в него, разказват, че е просто невероятно изживяване”,пише достигалият до номер три в световната ранглиста Давид в своя блог в Twitter.

Пристрастията на южноамериканеца към моторните спортове не са от вчера. През март 2008 година Налбандян и бразилският пилот в сериите Инди Елио Кастроневеш направиха голямо шоу на пистата Homestead-Miami Speedway във Флорида. Двамата изиграха на старт-финалната линия един тенис мач, състоящ се от тайбрек до 12 точки.

Преди двубоя двукратният шампион в „500-те мили на Индианаполис” Кастроневеш повози аржентинеца в специално конструиран двуместен болид. Още тогава Давид заяви, че ако не беше станал тенисист, щеше да е автомобилен състезател.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини