Налбандян с титла, Моя се прости с публиката



20-12-2010 00:00 | Станко Димов
Давид Налбандян спечели за четвърти път и втори пореден титлата от демонстративния турнир по тенис в Буенос Айрес. Преди финалния мач пък Карлос Моя обяви, че окончателно се прощава с професионалния тенис в аржентинската столица.

В изцяло аржентински финал Налбандян (виж и поръчай ракетата му) успя да преодолее Хуан Монако с 6:3, 7:6(5) в двубой, характерен с ефектните си отигравания пред препълнените трибуни. Монако, наричан в родината си Пико, е №26 в световната ранглиста, а шампионът от заключителния турнир на АТР през 2005 година Давид е едно място след него.

„Много съм щастлив. Дори и в демонстративен мач ние, спортистите, не излизаме на корта, за да загубим. Мисля, че стана класен мач и зрителите са останали доволни от нашата игра. Радостен съм и от факта, че стадионът беше пълен, което рядко се случва на такъв тип състезания”, заяви след финала 28-годишният Налбандян.

Моя пък трябваше да играе шоу двубой срещу друг шампион от Rolаnd Garros – Гастон Гаудио. Но аржентинският тенисист получи травма в коляното и бе заместен в срещата от оттеглилия се от тениса през 2009 година Гийермо Каняс. Испанецът, който е на 34 години и е достигал до номер едно в света, спечели след 4:6, 6:1, 7:6(2).

„Всички знаете защо избрах точно Буенос Айрес за своя последен мач. Първата ми титла беше тук през 1995 година и това е един от любимите ми градове в света. Никъде другаде не са ме аплодирали така като тук при гостуване за Davis Cup. Точно този корт, на който играх днес за последен път, ми е бил нещо като талисман”, каза тенисистът от Майорка, който участва в демонстративен двубой и в София през ноември.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини