Дементиева пречупи Стосър в мач-шедьовър



28-10-2010 20:06 | Станко Димов

Елена Дементиева и Саманта Стосър изиграха най-зрелищния мач от началото на заключителния турнир на WTA в Доха. Двете се изправиха в среща от "кестенявата" група, а рускинята се наложи с 4-6, 6-4, 7-6 след близо 3 часа игра.

 

Въпреки поражението Стосър изпълни своята задача - взе един сет, който я класира за полуфиналите в турнира. Мачът в столицата на Катар предложи страхотна битка за всяка една точка, а Дементиева доказа, че въпреки слабия старт на надпреварата няма намерение да се отказва от участие в заключителната четворка.

 

Стосър започна по-нахъсано срещата и след два пробива спечели така жадувания първи сет. В следващата част картите на корта се размениха - Дементиева направи с пробив повече и изравни резултата. Така двете трябваше да определят победителката след финален трети сет.

 

За да бъде драмата пълна в него пробиви нямаше, нещо странно за мач при жените, и изходът се реши в тайбрек. Там Стосър допусна 3 глуповати непредизвикани грешки и изпусна мача.

 

"Не беше никак лесно да изляза на корта днес, особено след загубата в първия ми мач. Задачата ми бе да изчистя играта си от грешки и мисля, че се получи. Борих се за всяка топка и това даде резултат. Това е моето 10-то участие на заключителния турнир за сезона, което говори доста за годините ми", сподели с усмивка на лице Дементиева.

 

Рускинята запазва шансове за класиране в следващата фаза, но за тази цел ще трябва да спечели мача си с Франческа Скиавоне утре.

 

Коя тенисистка ще спечели WTA Championships в Доха?

Фото: Imago

 
 



Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини