1400 човека посрещнаха Моя в Майорка



04-12-2010 00:00 | Станко Димов
Местните власти на Балеарските острови организираха грандиозно посрещане на своя земляк Карлос Моя. Както е известно 34-годишният бивш номер едно обяви края на кариерата си през ноември.

Над 1400 човека се събраха в Trui Teatre в Палма де Майорка, за да изразят уважението си към големия шампион. Самата тържествена церемония беше водена от Рафаел Надал, който е от същия остров и никога не е крил възхищението си от Моя, с когото е играл спаринги още като 10-годишен хлапак.

Сред видните гости на събитието беше министър-председателят на правителството на Балеарските острови Франсеск Антич и футболисти от тима на Майорка. В специални видеообращения успех на Карлос в живота след тениса пожелаваха негови бивши треньори и съотборникът му за Davis Cup Хуан Карлос Фереро.

„Моя е забележителен играч и човек. Щастлив съм, че вървя по неговите стъпки. Никога няма да забравя финала в Севиля през 2004 година срещу отбора на Съединените щати. Тогава Карлос победи Фиш и свали от плещите ми огромното напрежение преди моята среща с Родик”, припомни си Рафа Надал.

Последната поява на испанеца като действащ тенисист беше на паркета в столичната зала „Христо Ботев” на 6 ноември . Тогава чаровният островитянин и Диа Евтимова завършиха с невъзможния в истинския спорт резултат 4:4 срещу пловдивската смесена двойка Цветана Пиронкова и Димитър Кузманов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини