Елица на финал в Австралия



04-12-2010 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България Елица Костова продължава отличното си представяне на тенис турнира на твърди кортове в Бендиго, Австралия, който е с награден фонд 25 000 долара.

Тя е вече на финал, след като се наложи с 3:6, 6:4, 6:4 над новозеландката Саша Джоунс в двучасов мач. 20-годишната националка отстъпи първия сет, но след това направи пълен обрат в срещата.

Това е пети финал за Ели през 2010 година. Та загуби мачовете за титлите в Албуфейра (Португалия), Мон де Марсан и Льо Контамен (Франция) и в Уелингтън (Нова Зеландия) на 21 ноември.

Преди това на чевъртфинал в Бевдиго Костова се наложи над шестата поставена Ерини Георгату от Гърция след 6:7(4), 6:4, 6:3 след повече от два часа игра. Така Костова се класира за полуфиналите на състезанието в щата Виктория.

В спор за титлата Елица излиза срещу унгарската тийнейджърка Тимеа Бабош. Та е само на 17 години и в момента е №332 в световната ранглиста, докато българката е на рекордното за нея 238-о място. С класирането си до тази фаза в Бендиго Костова си осигури вече поне 34 точки за класацията на WTA (50 при спечелване на титлата). Тя е доста близо до рейтинг, който ще й позволи да направи дебют в Големия шлем в квалификациите на Australian Open през януари. За тази цел обаче Елица трябва да е около 210 – 215 място, за да е сигурна, че ще попадне в схемата на пресявките.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини