Каролина Вожняцки номер 1 за 2010 г.



28-10-2010 22:26 | Станко Димов

Датчанката Каролина Вожняцки се класира за полуфинал на заключителния турнир от календара на WTA в Доха. Русокосото миньонче надви с 3-6, 6-1, 6-1 Франческа Скиавоне след точно два часа игра. С успеха Вожняцки на практика си гарантира и първото място в световната ранглиста до края на сезона.

 

Мачът започна по страхотен начин за Скиавоне. Шампионката от "Ролан Гарос" демонстрира изключително агресивна игра и на практика не остави никакъв шанс на слисаната Вожняцки.

 

Логично се стигна до пробив и първи сет в полза на Скиавоне. Приказката за италианката обаче свърши тук. През втория и третия сет Вожняцки показа защо е номер 1 и прегази съперничката си, давайки и само два гейма.

 

"Франческа започна невероятно мача. Тя просто не ми остави шанс да играя. През втората част се опитах да бъда по-агресивна и това ми помогна", коментира Вожняцки.

 

"Не мога да опиша колко съм щастлива. През целия ми живот съм мечтала да завърша годината като номер 1 и сега това се случва. Страхотно е", каза още датчанката.

 

След този мач всичко в "кестенявата" група е ясно. Първата позиция е за Саманта Стосър, а втора остава Вожняцки. Това означава, че двубоят утре между Дементиева и Скиавоне ще е основно за престиж и няма да повлияе по никакъв начин на класирането.

 

От своя страна Вожняцки стана десетата състезателка в историята, която приключва сезона като лидерка в ранглистата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини