Пиронкова поставена в Хобарт



03-12-2010 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще бъде поставена под номер четири в основната схема на тенис турнира на твърди кортове в Хобарт, Австралия, с награден фонд 220 000 долара. Състезанието започва на 9 януари 2011 – седмица преди началото на Australian Open.

Според официалния сайт на надпреварата на остров Тасмания водачка ще бъде Марион Бартоли от Франция. След нея втора и трета поставени са рускинята Анастасия Павлюченкова и китайката Дзе Джън. Победителката от тази година Альона Бондаренко от Украйна е пета. Заявили са участие в Хобарт още бившата номер едно в света Динара Сафина от Русия, представящата Австралия Ярмила Грот, швейцарката Пати Шнидер, както и сензационната японска ветеранка Кимико Дате-Крум.

Поради затруднената комуникация с 35-ата в света българка, не е ясно дали Цеци ще открие сезона на този турнир, или преди това ще се появи в Сидни. През 2010 година тя игра само в квалификациите в Сидни преди Откритото първенство на Австралия. Но през 2009-а пловдивчанката игра и в двете състезания. Тогава тя достигна четвъртфинал в Хобарт, което е най-доброто й представяне на Зеления континент.

Добро представяне в Тасмания на Цветана Пиронкова ще й гарантира място сред 32-те поставени за първия турнир за годината от Големия шлем в Мелбърн, който започва на 17 януари.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини