Могат да спрат Гришо за Australian Open



02-12-2010 00:00 | Станко Димов
Мъжката тенис асоциация (АТР) можела да дисквалифицира Григор Димитров и той да няма право да участва на Откритото първенство на Австралия, започващо на 17 януари. Това предположение се лансира от руския тенис портал Go Tennis.

Както е известно на 27 ноември Гришо игра полуфинал на чалънджъра в Хелзинки (106 500 евро) срещу литовеца Ричард Беранкис и отстъпи след 6:7(5), 6:0, 1:6. По време на срещата 19-годишният национал на България първо влязъл в пререкания със съдията на стол Даниел Инфангер от Австрия. След това отишъл до него и го блъснал с две ръце. Само намесата на италиански арбитър предотвратила понататъшната саморазправа на роденият в Хасково играч.

Неприкосновеността на съдията е основополагащо правило в спорта. Можете да спорите с него, но такъв подход е абсолютно недопустим”, заяви възмутен присъствалият на двубоя президент на Финландската тенис федерация Анти Айне.

За това си деяние бившият номер едно в света при юношите и шампион от Wimbledon и US Open беше глобен с 2000 долара. Очакват се обаче допълнителни санкции от АТР. Тя може да включва дисквалификация за определен период. Но това не влияе на участието на първата ни ракета на Australian Open, защото Големият шлем се администрира от ITF. По принцип международната федерация също може да реши да наложи наказание. По-вероятно все пак изглежда на Димитров да бъде наложена допълнителна парична санкция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини