Гришо отстрани водача в схемата



23-11-2010 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров записа нова победа над тенисист от Топ 100. В първия кръг на чалънджъра в Хелзинки, който е с награден фонд 106 500 евро (плюс гостоприемство) най-силният българин надигра водача в схемата Тобиас Камке от Германия със 7:6(4), 7:5 в зала „Тали” във финландската столица.

Камке е №66 в света и миналия уикенд беше обявен за най-успешен новак в АТР. Гришо победи германеца и миналата година в квалификациите на Откритото първенство на Съединените щати.

В равностойната среща Димитров успя да наложи волята си. Той съумя да измъкне първата част с тайбрек. Във втората поведе с пробив и стигна до 4:2, но след това Камке успя да го върне. Когато се очертаваше втори тайбрек, 19-годишният хасковлия нанесе своя удар с нов брейк и затвори двубоя в своя полза в две части.

Григор вече си осигури 10 точки за световната ранглиста, където е №112, и 1110 евро от наградния фонд на турнира. Следващият му съпреник в Хелзинки е руснакът Константин Кравчук, който победи сънародника си Александър Кудрявцев с 6:1, 6:4. Кравчук е на 25 години и в момента е 127-и в класацията. Димитров го победи на финала на чалънджъра в Банкок през септември с 6:1, 6:4.

Победата над Камке дойде точно месец, след като българинът победи водача в схемата Микаел Льодра на 23 октомври на чалънджъра в Орлеан (Франция). Григор има вече пет успеха над тенисисти от челната стотица. Той надигра чеха Томаш Бердих през 2008 година, през миналата се справи с Иван Наваро-Пастор от Испания. В Орлеан лидерът на националния отбор се справи първо с Лукаш Лацко от Словакия, а после дойде редът и на №32 в света тогава Льодра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини