Бекер: Мъри още не е станал мъж



10-11-2010 00:00 | Станко Димов
Носителят на шест титли от Големия шлем Борис Бекер изказа мнението си за шотландеца Анди Мъри пред местния вестник Daily Record. 42-годишният германец беше доста прям в характерния си стил.

„Мъри е на 23, но се държи още като дете. Много тенисисти възмъжават по-рано, като мен. А пък Иван Лендъл спечели първата си ттила от Шлема на 25 години. Всичко зависи от характера. В случая с Анди ми се струва, че той изглежда на по-малко години и защото майка му Джуди непрекъснато го дундурка. Освен това вече четири години се среща с едно и също момиче и отношенията им не се развиват. Това може да стане, когато си на 19, но не и на 23 години. Може би това, че не се е превърнал още в мъж си личи и в неговата игра”, коментира Бекер, който на 17 спечели Wimbledon.

Рижавият немец, който бе у нас през лятото, каза още, че опеката на семейството на корта и извън него не е лоша по принцип, но е характерна за хора, които не са уверени в собствените си сили.

„При разиграването на важните точки не можеш да питаш никого за съвет, а трябва сам да вземаш решения. Това се нарича мъжество. Виждам, че не е достатъчно зрял, за да печели решителните финали. Разбира се, че има талант, но той още не развива способностите си, а полза началните си заложби. Аз обичам много футбола и мога да сравня Анди с отбора на Арсенал. Те играят красиво, приятно е да ги гледаш на корта и терена, но феновете чакат велики победи. Дайте им още малко време и Мъри, и Венгер ще ги спечелят”, завърши оптимистично Борис Бекер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини