Вердаско запази надежда за Лондон



10-11-2010 00:00 | Станко Димов
Испанецът Фернандо Вердаско се класира за третия кръг на тенис турнира от сериите „АТР 1000” в Париж. По този начин левичарят запази шансове да заеме последното осмо място за заключителния турнир на най-добрите в Лондон от 22 ноември.

Шестият поставен в „Берси” Нандо трябваше да положи доста усилия в първите два сета, но в крайна сметка се наложи над френския ветеран Арно Клеман с 3:6, 6:3, 6:0. Следващият му опонент също е представител на домакините. Това е Гаел Монфис, който се справи с Бенямин Бекер от Германия със 7:6(4), 6:4 след час и 50 минути игра.

Вердаско вече добави 90 точки за годишната класация, по която се определят финалистите на „Мастърса” и събира за момента 3330 точки на деветото място. Пред него е Анди Родик, който днес излиза срещу Ярко Ниеминен. При загуба американецът ще вземе само 10 точки и ще има 3495. При такъв вариант Фернандо трябва да се класира на полуфинал, за да измести Родик.

Сигурни участници в зала „О2” са вече класиралите се Рафаел Надал, Роджър Федерер, Новак Джокович, Анди Мъри и Робин Сьодерлинг. Само чудо може да попречи на Томаш Бердих и Давид Ферер да вземат също визи за Обединеното кралство.

Водачът в схемата Роджър Федерер започва днес участие на турнира в Париж. Рекордьорът по титли от Големия шлем се изправя срещу Ришар Гаске. Французинът е спечелил първия мач помежду има в Монте Карло през 2005 година, но след това претърпя 13 поредни загуби от швейцареца. При успех днес Федерер ще срещне Радек Щепанек.

Вторият поставен Новак Джокович ще играе с Хуан Монако от Аржентина. Третият Анди Мъри се изправя срещу друг аржентинец – Давид Налбандян.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини