Стоусър и Возняцки на полуфинал



28-10-2010 00:00 | Станко Димов
Саманта Стоусър стана първата полуфиналистка на заключителния турнир на най-добрите тенисистки WTA Championships, който се провежда на твърди кортове на открито в катарската столица Доха и е с награден фонд 4,55 милиона долара. Последва я и световната номер едно Каролине Возняцки, която записа втора победа и запази позицията си на водач поне до януари 2011 година.

Австралийката спечели първия сет, но загуби мача срещу Елена Дементиева (виж и поръчай ракетата й ) от Бордо групата на състезанието с 6:4, 4:6, 6:7(4) след два часа и 42 минути игра.Имено спечелването на частта в началото класира Стоусър за следващата фаза. Рускинята не се отказа от борбата и изравни частите, след като постигна два пробива срещу един на съперничката. В решителния сет двете елитни тенисистки не успяха да се пробият и така се стигна до тайбрек. В него олимпийската шампионка Лена беше по-концентрирана, поведе с 6:2 точки и реализира втория си мачбол.

Датчанката Возняцки преодоля Франческа Скиавоне с 3:6, 6:1, 6:1 в интересен двучасов мач. Така Каро постигна две цели. Обезпечи си първото място в световната класация до края на годината и се класира на полуфинал като втора в Бордо групата на мастърса.

Последната среща за деня е от Бялата група между Ким Клайстерс и Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини