Ясни съставите за финала на Fed Cup



27-10-2010 00:00 | Станко Димов
Бяха обявени съставите за финала на женския отборен тенис турнир Fed Cup. Двубоят между Съединените щати и Италия ще се състои на 6 и 7 ноември в зала в Сан Диего, Калифорния.

След контузиите на сестри Уилямс капитанката на янките Мери Джо Фернандес ще разчита на Мелани Удев като първа ракета. Освен нея са повикани Бетани Матек, специалстката на двойки Лизел Хубер и абсолютната дебютантка Коко Вандевеге.

Водачът на защитаващия титлата си тим на Италия Корадо Барацути няма никакви проблеми. На сингъл той ще разчита на шампионката от Roland Garros Франческа Скиавоне и Флавия Пенета. На двойки са повикани обиграните Роберта Винчи, която няма загуба в турнира, и Сара Ерани.

„Много съм развълнувана, че ще играем на финал още веднъж, но този път у дома. Всъщност не сме били домакини на мача за титлата в Fed Cup от 2000 година. Смятам, че отборът ни е готов и мотивиран. Ядрото изнесе целия сезон в турнира, а Коко тренираше с нас, а и е от Санд Диего, което не е без значение. Надявам се да спечелим този път”, заяви на пресконференция Фернандес.

Миналата година „адзурите” отнесоха Съединените щати с 4:0 на финала в Реджо ди Калабрия на клей. Две победи записа Пенета, една - Скиавоне и една – двойката Вични/Ерани. Американките водят в общата статистика с 9-1 победи. Отборът от Апенините има две титли в турнира, докато янките са рекордьорки със 17 трофея. Последният обаче е от 2000 година, когато надиграха в Лас Вегас Испания с 3:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини