Мустер се завърна в АТР неуспешно



26-10-2010 00:00 | Станко Димов
Големия Томас Мустер изигра днес първия си мач от 11 години в турнир под егидата на АТР Tour. Бившият номер едно в света от Австрия се изправи срещу сънародника си Андреас Хайдер-Маурер на турнира в зала във Виена и отстъпи с 2:6, 6:7(5).

Естествено Мустер, който навърши 43 на 2 октомври, получи „уайлд кард” за състезанието с награден фонд 650 000 евро в „Щадхале”. От лятото шампионът от Roland Garros през 1995 година прави опити да се завърне на корта. След участието на няколко чалънджъра Краля на клея стигна до №974 в световната ранглиста. Той записа седем мача от края на юни насам и само една победа – над Борут Пуц (Словения) с 6:3, 6:1 в Любляна.

„За мен играта срещу когото и да е било тенисист е огромно предизвикателство. Аз имам само едно предимство: няма да се стъписам, когато излизам на корта във Виена, защото това е привична за мен атмосфера. С всеки ден се чувствам все по-добре. Започнах да удрям топката добре, намерихфорхенда и бекхенда си, което ми дава тласък за понататъшно развитие. Но трябва да шлифовам още няколко елементи”, заяви пред медиите Мустер, който има 13 участия на домашния турнир, но никога не го е печелил.

Томас добави, че не си е поставял някакви определени цели, а просто иска да се наслади на тениса. Самият той с любопитство очаква да види какво ще се случи в „Щатхале”. В кариерата си левичарят от Лайбниц е завоювал 47 титли, но в периода 1986-1997 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини