Карлос Моя в София на 6 ноември



25-10-2010 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в мъжкия тенис Карлос Моя ще пристигне в България следващата седмица. На 6 ноември от 13 часа знаменитият 34-годишен испанец ще даде открит урок на деца и ще поиграе с някои от младите шампиони на страната ни в столичната зала „Христо Ботев”. Появата му в София ще бъде и част от честванията на 80-годишнината на БФТ.

Шампионът от Roland Garros през 1998 година пристига у нас по покана на президента на фирма „Камко” Христо Драмов, с когото имат съвместен парфюмериен бизнес. Моя ще използва престоя си да направи промоция на свои нови аромати и да участва в различни благотворителни прояви.

Карлос бил обещал да дойде в България по-рано и дори да играе на турнир, но не е имало подходящо за класата му състезание у нас и затова той пристига едва сега. Това разкри Драмов, като допълни, че не е изключено в бъдеще да бъдат създадени аромати на водещите ни тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров.

Моя официално не се е оттеглил от тениса и в момента е №509 в световната ранглиста. За последно сърцатият испанец се появи на корта през май на турнира в Мадрид от сериите „АТР 1000”, където загуби в първия кръг от Бенямин Бекер с 0:6, 2:6. Контузия извади за дълго носителят на 20 титли от играта.

На 18 август приятелката на тенисиста от Палма де Майорка и идол на Рафаел Надал Каролина Кересуела го дари с дъщеричка, която бе кръстена на него – Карла.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини