Кириленко и Азаренка на финала



23-10-2010 00:00 | Станко Димов
Втората и шестата в схемата на тенис турнира в Москва от премиум категория с награден фонд 1 милион долара се класираха за финала. Това са партньорките на двойки Виктория Азаренка от Беларус и рускинята Мария Кириленко.

Кириленко продължи впечатляващото си представяне в комплекс „Олимпийски”. Тя разгроми сънародничката си Вера Душевина с 6:1, 6:1 за малко повече от час игра. Мария започна перфектно и поведе с 5:0 срещу безпомощната си съперница. Чак тогава Душевина взе гейма на честта, но нищо повече. Втория сет картинката беше подобна, но след 1:1 23-годишната московчанка взе последните пет гейма в полуфиналната среща. В четирите си мача до този момент на турнира Кириленко е загубила едва девет гейма.

В другия полуфинал втората поставена Вика Азаренка не даде много шансове на осмата Мария Мартинес Санчес и я победи с 6:3, 6:3за един час и 16 минути игра. Преди двубоят в Москва левичарката от Испания бе спечелила и двата мача срещу беларуската тенисистка.

21-годишната Азаренка постигна три пробива от шест възможности, а на свой ред спаси и двете точки за брейк пред Мартинес Санчес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини