17-годишна азиатка отстрани Янкович



21-10-2010 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата на турнира от Премиер категория в Москва Йелена Янкович отпадна сензационно във втория кръг на състезанието в зала с награден фонд 1 милион долара.

Сръбкинята, която е №7 в световната ранглиста, бе разгромена от преминалата през квалификациите 17-годишна Зарина Дияс от Казахстан с 6:1, 6:2 след само час игра. 268-ата в класацията азиатка поведе с 5:0 в първия сет, когато бившата номер едно поиска лекарска помощ. Тя обясни, че трудно диша и я боли гърлото. След десетина минути мачът продължи, а с него продължи и акцията на родената в Алмати Дияс.

Казахстанската тенисистка преодоля в първия кръг на основната схема №49 в световната ранглиста Хисела Дулко от Аржентина с 6:3, 6:7(1), 7:6(5). На четвъртфиналите я очаква шестата поставена Мария Кириленко (на снимката).

23-годишната московчанка разби с 6:0, 6:0 Катерина Бондаренко от Украйна. „В първите няколко гейма имаше сериозна борба, но аз спечелих важните точки и така взех и сета. Във втория не дадох никакви шансове на съперницата и тя нито веднъж не стигна дори до точка за спечелване на гейма. И друг път съм побеждавала на нула, но не помня точно кога. Самата аз съм губила сет на нула, но никога мач”, разказа след срещата Кириленко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини