Пиронкова приключи в Русия



20-10-2010 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България в дамския тенис Цветана Пиронкова приключи сезона в WTA. Това стана факт, след като тя отпадна на осминафиналите на турнира в Москва в зала с награден фонд 1 000 000 долара. 23-годишната пловдивчанка отстъпи на Доминика Цибулкова от Словакия с 4:6, 1:6 след един час и 22 минути игра. Това бе пета загуба от тази съперница от също толкова срещи.

Цеци избра да сервира, в началото на двубоя, но след три равенства съперничката й реализира втората си точка за пробив. Много бързо 160-сантиметровата Цибулкова направи и втори брейк и дръпна с 3:0 гейма. Българката показа характер като веднага го върна и взе първата си игра за 1:3. Последва сервис гейм на нула, в който Пиронкова регистрира и първия си ас. При 5:4 словачката сервираше за сета и за съжаление успя да го затвори след 46 минути игра.

Втората част започна по познатия неприятен сценарий – пробив на 31-ата в световната ранглиста Доминика още в първия гейм. В третия Цветана успя да спечели подаването си за 1:2. Но после дойде втори пробив за 1:4, който бе затвърден от миньночето от Братислава. При 5:1 и сервис на националаката ни Цибулкова стигна до два мачбола и затвори срещата.

За достигането си до втори кръг в Москва Пиронкова получи 60 точки за световната ранглиста, където е №33, и 13 265 долара. Миналата година тя стигна четвъртфинал, като тръгна от квалификациите и събра общо 140 точки, което значи, че губи 80 в класацията от понеделник. Сезонът на WTA приключва. Много вероятно Цеци да се пусне на турнир на ITF обаче, за да оправи ранкинга си.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини