Федерер: Искам пак да съм №1



20-10-2010 00:00 | Станко Димов
Водачът в схемата на тенис турнира в зала в Стокхолм с награден фонд 600 000 евро Роджър Федерер даде пресконференция преди първия си мач в състезанието. Той започва направо във втори кръг срещу американеца Тейлър Дент.

„За мен не е важно дали съм втори, трети или четвърти. Главното е да съм №1. Чувството да си първа ракета в света е невероятно. Затова е напълно разбираемо моето желание по-скоро да се върна на върха. Обичам да играя на различни турнири и в различни страни. Не съм бил в Швеция от 2000 година. Мислех да участвам в Стокхолм преди две години, но ме спря травма в гърба”, заяви рекордьорът по титли от Големия шлем, който си върна второто място в световната ранглиста тази седмица.

Преди 10 години Роджър отпадна във втория кръг в шведската столица след загуба от тенисиста на домакините Андреас Винчигуера с 5:7, 3:6.

„Аз тренирам, играя мачове. И докато го правя, винаги се намират хора, които да ме поддържат, да поискат от мен автограф или снимка. Всичко това ми помага да добавя мотивация и да правя всичко възможно, за да играя още по-силно. Ако трябва да играя в двор, без зрители, тогава трудно бих се мотивирал. Хората помнят, че печелех в миналото повечето си мачове срещу водещите тенисисти. Помня, че спечелих 24 поредни победи над играчи от Топ 10 в 24 финала. Разбира се, да се играе непрестанно на такова ниво е просто нереално. Проблемът е в това, че всички ме сравняват с предишния Федерер”, заяви 29-годишният швейцарец в заключение.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини