Рускини спряха поставени



19-10-2010 00:00 | Станко Димов
Руски тенисистки отстраниха две от поставените още в първия кръг на домашния турнир в зала в Москва, който е с награден фонд 1 000 000 долара.

Елена Веснина (на снимката) успя да надиграе петата в схемата Флавия Пенета от Италия с 6:4, 2:6, 6:2 след малко повече от два часа игра. Родената в Лвов, но живееща в Сочи и представяща Русия Веснина показа класа в третия решителен сет. Тя направи два пробива срещу изпитващата болки в рамото Пенета и заслужено се класира на осминафиналите.

Следващата съперница на 24-годишната блондинка е рускинята Вера Душевина. Тя успя да победи своята сънародничка Екатерина Макарова със 7:5, 6:0.

Анна Чакветадзе пък отстрани третата поставена На Ли от Китай с 6:4, 6:2 за 78 минути. 68-ата в света рускиня се възползва максимално добре от грешките на азиатката и спечели мача. При 5:4 за Чакветадзе Ли сервираше и поведе с 40:0, но загуби гейма и сета.

На Ли практически загуби шансове да се класира за заклрючителния „Мастърс” в Доха следващата седмица. В момента китайката има 3541 точки и е вече мнора резерва – десета в подреждането. Но почти сигурното оттегляне на Серина Уилямс ще направи зеветата участничка в групите.

Виктория Азаренка има вече 3595 точки, след като втора в схемата играе направо във втори кръг в Москва.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини