Гришо с трета победа над играч от Топ 100



18-10-2010 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров се класира за втория кръг на чалънджъра в зала в Орлеан, Франция ,с награден фонд 106 500 евро. Първата ракета на България надигра третия в схемата и 79-и в света Лукаш Лацко от Словакия със 7:5, 6:3 за един час и 22 минути игра. Успехът бе трети в кариерата му над тенисист от Топ 100.

Гришо постигна ас в откриващия гейм и го спечели убедително. Във втория изпусна два брейкпойнта и Лацко изравни резултата. В четвъртия националът ни пропиля още пет възможности за пробив и словакът доведе в крайна сметка нешата до 2:2. В седмия гейм опитният Лацко стигна за първи път до точка за пробив и я реализира, за да поведе с 4:3. Димитров успя да го върне тутакси, като реализира четвъртата си за гейма и 11-а в сета точка за брейк. При 5:4 тийнейджърът от Хасково достигна до сетпойнт, но не успя да го реализира и резултатът беше изравнен. Но юношеският шампион от Wimbledon и US Open продължи да упорства и проби в заключителния гейм, с което спечели и сета със 7:5 за 51 минути игра.

Във втората част Гришо продължи да печели убедително сервис геймовете си. Той нанесе своя удар с пробив за 5:3. След това българинът застана на линията за начален удар, за да затвори мача. Последва гейм на нула и победа на Димитров!

Григор завърши със седем аса и чудовищнияте 94 процента спечелени точки при свой първи сервис. За успеха си той си осигури 10 точки за световната ранглиста, където е на рекордното 131-о място, и 1830 евро от наградния фонд.

На осминафиналите хасковлията излиза срещу Мартин Фишер от Австрия. Той е на 24 години и в момента е №122 в класацията на АТР.

Досега Гришо беше печелил срещу играчите от челната стотица Томаш Бердих в Ротердам през 2008 година и срещу Иван Наваро Пастор в Куинс, Лондон, миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини