Каро се контузи, но спечели



08-10-2010 00:00 | Станко Димов
Каролине Возняцки, която на 11 октомври ще оглави световната ранглиста на тенисистките, се класира на полуфиналите на турнира от премиум категория в Пекин с награден фонд 4,5 милиона долара. Датчанката надигра Ана Иванович със 7:6 (1), 6:4, въпреки че получи неприятна контузия във втория сет.

Каро усука коляното си при 3:1 гейма и се струполи на корта. Последва дълга медицинска пауза. След нея водачката в схемата показа шампионско самочувствие и не позволи на сръбската си опонентка да се върне в двубоя.

„Изпитах силна болка след един удар от бекхенд. Помислих си какво ли не. Малко се уплаших. След намесата на физиотерапевта обаче се почувствах по-добре. А сутринта, когато се събудих, чувството че вече съм номер едно в света, беше прекрасно. Но на корта нище не се е променило за мен”, заяви 20-годишната Возняцки след мача.

Следващата й съперничка е Шахар Пеер от Израел, която отстрани Тимеа Бачински от Швейцария със 7:6, 6:4. Все още обаче не е сигурно, че датчанката ще излезе на корта заради контузията.

В другия полуфинал в китайската столица се срещат Вера Звонарьова и На Ли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини