Дел Потро се завърна със загуба



28-09-2010 00:00 | Станко Димов
Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро се завърна на корта след осеммесечно отсъствие заради травма в китката. На турнира в Банкок с награден фон 551 000 долара обаче 198-сантиметровият тенисист загуби от белгиеца Оливие Рокюс с 5:7(7), 4:6.

22-годишният Дел Потро наниза 16 аса срещу по-ниския с 30 сантиметра Рокюс, но и това не му помогна. 78-ият в световната ранглиста белгиец се пребори за първия сет в тайбрека. Във втория бързо върна пробива и от 0:2 изравни и после поведе. Достигналият до №4 в света южноамериканец губеше повечето от важните точки срещу четвъртфиналиста от чалънджъра в София през 2009 г.

„Изиграх добър мач. Имах своите възможности в тайбрека, но съперникът изигра няколко страхотни точки. Той сервираше много добре, което е изключително важно на твърди кортове. Аз съм много щастлив, че съм отново на корта. Надявам се да подобрявам бързо играта си”, каза след двубоя шампионът от US Open през миналия сезон, който в момента е 36-и в света.

29-годишният Оливие Рокюс излиза срещу казахстанеца Михаил Кукушкин в следващия кръг на туринра в тайландската столица.

Ернест Гулбис пък разбра съперника си във втория кръг. Латвиецът, който е №4 в схемата в Банкок, почиваше на старта. Той ще играе срещу германския ветеран Раймон Шютлер, който се справи с Рикардо Мело от Бразилия с 6:4, 6:2.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини