Пиронкова отстъпи на квалификантка



28-09-2010 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова претърпя загуба във втория кръг на големия турнир в Токио на твърди кортове, който е с награден фонд 2 000 000 долара. Тя отстъпи на квалификантката от Италия Роберта Винчи с 4:6, 2:6.

Заради дъждовете в японската столица срещата на Цеци беше преместена в зала на „Ариаке Колизеум”, за да не бъде отлагана. 27-годишната Винчи успя да надделее и да запише четвърта поредна победа. Италианката е загубила само един сет – срещу Вера Душевина във втория кръг на пресявките.

Така Пиронкова напуска Токио в посока Пекин, където ще играе следващата седмица. Тя взе 70 точки за световната ранглиста, където е 32-а в момента, и 10 275 долара от наградния фонд.

23-годишната пловдивчанка продължи негативната си серия след полуфинала на Wimbledon. След турнира в Лондон във вече шест поредни състезания тя не може да запише повече от една победа. Това се случи в Палермо, Истанбул, Копенхаген, Ню Хейвън, Откритото първенство на Съединените щати и сега в Токио.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини